Кава Коста-Ріка де Тарразу SHB вирощується в Сан Маркос де Тарразу, на висоті більше 1400 метрів над рівнем моря.
Смак Арабіки Коста-Ріка Тaрразу SHB багатий, інтенсивний, схожий на старе бургундське вино, присутня невелика кислинка. Аромат м'який, яскраво виражений, довгий післясмак, виключно повна насиченість. Букет добре збалансований. Відмінна кава з чітко помітним винним відтінком і чистим смаковим букетом. Арабіка Коста-Ріка Тaрразу має насичений, м'яким смак з відтінками гострих спецій, має тонкий, витончений аромат, гіркувато-терпкий, насичений.
Прекрасно підходить, як ранковий підбадьорливий напій.
Коста-Ріка напевно єдина країна де ставлення до кави виведено на якісно новий, високий рівень. Що говорити якщо тут встановлено пам'ятник зерну кави. І що не менш важливо, на законодавчому рівні вирощування робусти заборонено законом! Тому з Коста-Ріки на експорт йде лише високоякісна арабіка.
Багаті, добре дреновані грунти вулканічного походження є відмінним субстратом для вирощування кави в Коста-Ріці. І також не забуватимемо, що саме Коста-Ріка першою серед всіх країн Центральної Америки почала обробляти таку культуру як кавове дерево. Перші дерева сюди були завезені з Куби в першій половині 17 століття, і на сьогоднішній день виробництво кави з Коста-Ріки відоме своєю високою ефективністю, врожайність доходить до 1,7 тонн з одного гектара. Тут росте величезна кількість, за останніми даними, не менше 370 млн. дерев різних сортів, ось чому кава найвищої якості становить величезну частку експорту Коста-Ріки.
Краща кава з Коста-Ріки позначається абревіатурою SHB (strictly hard bean) - "використовується тільки тверде зерно".
Що ж це означає:
По-перше, така кава виростає на висоті більше 1,5 км вище рівня моря.
По-друге, в горах крім усього іншого грунт має більш низький рН, що сприяє більш кращому смаку.
По-третє клімат, прохолодні ночі в горах не дають деревам дозрівати занадто швидко і кава встигає набрати, увібрати цінніші властивості.
По-четверте дощі, які аж ніяк не рідкісне явище для гір Коста-Ріки і особливо для регіону Tarrazu, дають достатню кількість вологи, для нормальної культивації такої культури як Кава.
Ступінь обсмажування - середня
Арабіка - 100%
Упаковка: герметичний пакет з фольги
Вага: 1 кг