Це один з кращих сортів бразильської кави. Він названий на честь французького острова Бурбон у Карибському морі, а також за назвою порту Сантос, через який його вивозять в інші країни.
Володіє чистим, нейтральним, злегка солодкуватим ароматом і насиченим нейтральним смаком. Справжній Бурбон збирають з кавових дерев тільки 3 перших врожаї. Через 4 роки зерна міняють свої характеристики і стають за смаком аналогічними звичайному Сантосу.
Відмітна риса Бурбона - витончений солодкувато-гіркуватий, трохи маслянистий смак з легкою кислинкою, що повністю відсутній у звичайному Сантосі.
Сантос має більш важкий, різкий, грубий і часто з присмаком диму смак і аромат. Чудовий напій можна отримати як з зерен чистого Сантос бурбон, так і з поєднання його з м'якими латиноамериканськими сортами кави.
У Бразилії виробляється майже половина світової кави. Це цілком зрозуміло: Бразилія - дуже велика країна, в якій більше 1/5 частини оброблюваної землі пущено під плантації кавового дерева. Умови на різних ділянках території Бразилії абсолютно різні, тому і кавові зерна, визріваючі на різних плантаціях, мають корінні відмінності. Одні є найвищої якості, інші - дуже низької і годяться тільки для виробництва розчинної кави. Вирощуються тільки сорти арабського кавового дерева. Кращі з них - Бурбон, Марагоджип і Мунданов. Майже 98% всієї продукції виробляється трьома штатами - Сан-Паулу, Мінас-Жейрас і Парана, а половина цієї кількості припадає на Сан-Паулу.
Ступінь обсмажування - середня
Арабіка - 100%
Упаковка: герметичний пакет з фольги
Вага: 1 кг